Witaj na forum!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Usuwanie tatuażu

Zgłoś nadużycie #1 27 stycznia 2010, 21:03

Matylda Matylda awatar Posty: 2 Podziękowania: 0
Zapraszam do podzielenia się wszystkimi informacjami na temat usuwania tatuażu.

Proszę o opis technik i miejsca w których można to zrobić. Nie zapomnij napisać o cenie i efektach :)

Zgłoś nadużycie #2 2 czerwca 2010, 19:37

bodyartcenter bodyartcenter awatar Posty: 45 Podziękowania: 7
Matylda napisał(a):
Zapraszam do podzielenia się wszystkimi informacjami na temat usuwania tatuażu.

Proszę o opis technik i miejsca w których można to zrobić. Nie zapomnij napisać o cenie i efektach :)

hmmm... osoba która chce usunąć swój tatuaż najczęściej uważa że on ją szpeci ... a szpecą najbardziej tatuarze wykonane przez amatorów(nie zawsze) i to wykonane huk wie jakimi barwnikami , nierzadko tępymi igłami które szarpią skórę itd. ... dlatego polecam pokrycie bohomaza coverem który spełni twoje oczekiwania , bo laser radzi sobie w miarę z pigmentami dopuszczonymi przez PZH ale nie radzi sobie z "PEREŁKĄ" ... sprawdzone ...pozdr.

Zgłoś nadużycie #3 2 czerwca 2010, 21:29

aluska aluska awatar Posty: 76 Podziękowania: 1
bodyartcenter napisał(a):
hmmm... osoba która chce usunąć swój tatuaż najczęściej uważa że on ją szpeci ... a szpecą najbardziej tatuarze wykonane przez amatorów(nie zawsze) i to wykonane huk wie jakimi barwnikami , nierzadko tępymi igłami które szarpią skórę itd. ... dlatego polecam pokrycie bohomaza coverem który spełni twoje oczekiwania , bo laser radzi sobie w miarę z pigmentami dopuszczonymi przez PZH ale nie radzi sobie z "PEREŁKĄ" ... sprawdzone ...pozdr.

moim zdaniem trzeba dobrze też przemyśleć jaki chce się mieć wzór prawda
nie wyobrażam sobie teraz iść i usuwać swój tattoo lub go przykrywać ;P

Zgłoś nadużycie #4 30 lipca 2010, 20:35

Joasia007 avatar Posty: 2 Podziękowania: 0
aluska napisał(a):
moim zdaniem trzeba dobrze też przemyśleć jaki chce się mieć wzór prawda
nie wyobrażam sobie teraz iść i usuwać swój tattoo lub go przykrywać ;P

Hej! Jeżeli chcecie się pozbyć tatuażu to nie słuchajcie bzdur że się nie da albo czegoś się nie usunie. Ja przez to 4 lata chodziłam z tatoo którego nie chciałam,po prostu mi się znudził. Zupełnie przypadkiem poznałam osobę która powiedziała mi że to nie problem.Usunęłam go co prawda w Holandii ale watpię by w Polsce mieli inne lasery. Zapłaciłam trochę,ale nie pozostostał po nim żaden ślad (oczywiście po usunięciu tatuażu za kilka tygodni również laserem usuwałam blizne) Tatuaż był robiony w salonie,czarnym tuszem zajmował całe moje ramię a teraz nie ma tam nic. Pozdrawiam! :)

Zgłoś nadużycie #5 6 maja 2010, 11:44

aluska aluska awatar Posty: 76 Podziękowania: 1
ja wolę sobie nawet tego bólu nie wyobrażać

Zgłoś nadużycie #6 6 maja 2010, 11:57

Wiolkaa Wiolkaa awatar Posty: 56 Podziękowania: 2
niedługo będzie otwarte nowe studio tatuażu w Stańcu niedaleko Zamościa usuwanie tatuażu jest za pomocą lasera ale nie wiem ile kosztuje

Zgłoś nadużycie #7 21 lutego 2011, 18:12

removaltattoo avatar Posty: 3 Podziękowania: 0
Wiolkaa napisał(a):
niedługo będzie otwarte nowe studio tatuażu w Stańcu niedaleko Zamościa usuwanie tatuażu jest za pomocą lasera ale nie wiem ile kosztuje

LASER REMOVAL TATTOO
Ile zabiegów jest koniecznych?

Nie ma na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi. Jest to sprawa indywidualna zależna od wielu czynników takich jak :

* rodzaj użytego tuszu,
* głębokość na jaką został wprowadzony pod skórę,
* indywidualnych predyspozycji klienta.

Należy przyjąć, że średnio wymaganych jest około 3-8 zabiegów.
W szczególnych przypadkach może być ich więcej.

Jaki tatuaż można usunąć ?

Stosowany laser umożliwia usuwanie czarnych i kolorowych tatuaży.
Należy jednak pamiętać że najwięcej problemów sprawiają kolory jasne, szczególnie żółty, odcienie pomarańczowego oraz zielony (usuwanie barwnika zielonego zalecane jest laserem aleksandrytowym)

Problemem mogą być również tatuaże wykonane amatorsko i profesjonalnie, w których barwnik umieszczony jest pod skórą na różnej głębokości (dotyczy to szczególnie konturów).
W wielu przypadkach po zabiegu może dojść tylko do osłabienia widoczności tatuażu a nie jego całkowitego zaniku.

Szczególnie uważać należy podczas usuwania tatuaży kosmetycznych zwanych „makijażem permanentnym” (dotyczy to kolorów imitujących opaleniznę – brązowych i różowych, gdyż może nastąpić znaczne ściemnienie barwników po zabiegach laserowych). „Uważa się, że w tych przypadkach w obrębie tatuażu dochodzi do reakcji redukcji tlenku żelazowego (Fe2O3 „rdzy”) do tlenku żelazowego
(FeO, przyjmującego kolor smoły), co powoduje powstanie wyjątkowo ciemnych plam. Zmiany o takim kolorze wymagają leczenia chirurgicznego”.

Przed i po zabiegu

Po dokonaniu zabiegu w miejscu działania promieniowania laserowego pojawi się uszkodzenie naskórka, skóra może być zaczerwieniona i może swędzieć. Nie należy odrywać strupków i złuszczającej się skóry, gdyż może to spowodować powstanie blizn.

Miejsca poddane zabiegowi należy chronić przed słońcem przez około 4 miesiące, Należy stosować kremy o wysokim faktorze np.:20 lub większym.

Nie stosować samoopalaczy.

Bardzo często dochodzi do hiperpigmentacji, czyli do miejscowego przebarwienia skóry, z czasem w większości przypadków samoistnie ustępuje.

Włosy w miejscu, w którym będziemy usuwać tatuaż muszą być ogolone.

Należy być świadomym, że proces usuwania barwnika nie daje 100% efektu. Skóra w miejscu usunięcia nie będzie już taka, jak przed wykonaniem tatuażu (może ujawnić się blizna, która powstała w trakcie tatuowania!).

Zgłoś nadużycie #8 21 lutego 2011, 18:16

Wiolkaa napisał(a):

wszystko zalezy od wielkosci wzoru i glebokosci wprowadzonego barwnika 1000jednostek kosztuje 150zl
a jak boisz sie bólu to emla w kremie znieczuli cie w 70procentach

Zgłoś nadużycie #9 11 maja 2010, 22:28

aga11 aga11 awatar Posty: 4 Podziękowania: 0
Jest to zabieg bolesny i bardzo kosztowny .
Trzeba pamiętać ,że nie każdy laser jest w stanie usunąć ze skóry barwnik.
jeśli jest to możliwe lepiej wykonać cower.

Zgłoś nadużycie #10 17 sierpnia 2010, 16:08

jochanus avatar Posty: 1 Podziękowania: 0
oprocz lasera istnieje jeszcze metoda usuwania tatuazu REJUVI wszystkich zainteresowanych wysylam na strone
link http://www.euro-studio.pl/

Zgłoś nadużycie #11 19 sierpnia 2010, 12:54

gosiaczek199115 gosiaczek199115 awatar Posty: 7 Podziękowania: 1
Mój chłopak usuwa tatuaże wiec gdy by ktos chcial to piszcie do mnie to podawam wam namiar na niego :)
To nie jest bolesne :)
Pozdrawiam wszystkich :*

Zgłoś nadużycie #12 19 sierpnia 2010, 19:27

angel24 angel24 awatar Posty: 16 Podziękowania: 3
gosiaczek199115 w jaki sposób wygląda to usówanie mogła byś opisać jestem zinteresowana podaj cene takiego zabiegu

Zgłoś nadużycie #13 21 lutego 2011, 18:19

angel24 napisał(a):
gosiaczek199115 w jaki sposób wygląda to usówanie mogła byś opisać jestem zinteresowana podaj cene takiego zabiegu

usuwanie jest metod switch skupiona wiazka uv rozbija czasteczki barwnika i tatuaz staje sie blady sesje powtarza sie do momentu calkowitego znikniecia
www.myspace.com/suchytattoo