Witaj na forum!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

tusz do tatuazu

Zgłoś nadużycie #1 30 czerwca 2010, 22:09

emagmag emagmag awatar Posty: 3 Podziękowania: 0
To znowu ja :D
Tym razem nurtuje mnie pytanie dlaczego tatuaz robiony czarnym tuszem po zagojeniu sie wydaje sie byc granatowy (taki wlasnie jest u mojego meza), mysle ze moze zalezy to od jakosci tuszu, ale ja sie na tym nie znam a chciallabym miec czarny tatuaz a nie granatowy. A moze sa jakies sposoby na sprawdzenie tuszu przed wykonaniem tatuazu, albo sa jakies konkretne marki tuszy ktore nie wyblakna....
Jezeli ktos cos wie to prosze o odpowiedz.
z gory dziekuje i pozdrawiam.

Zgłoś nadużycie #2 2 lipca 2010, 18:20

bodyartcenter bodyartcenter awatar Posty: 45 Podziękowania: 7
emagmag napisał(a):
Tym razem nurtuje mnie pytanie dlaczego tatuaz robiony czarnym tuszem po zagojeniu sie wydaje sie byc granatowy (taki wlasnie jest u mojego meza), mysle ze moze zalezy to od jakosci tuszu, ale ja sie na tym nie znam a chciallabym miec czarny tatuaz a nie granatowy. A moze sa jakies sposoby na sprawdzenie tuszu przed wykonaniem tatuazu, albo sa jakies konkretne marki tuszy ktore nie wyblakna....wszystko bleknie niestety ale to o czympiszesz to inna sprawa... każdy kolor widoczny na skórze po zagojeniu jest mieszaniną koloru krycia i naturalnego pigmentu skóry ... dlatego właśnie najmniej realne są biele i czernie ... innymi słowy biel będzie zawsze lekko żółtawa a czerń wpadnie w granat ... inną sprawą są jakości poszczególnych barwników ... jeżeli zalezy ci na bardzo ciemnym wzorku to upewnij się u tatuatora czy ma tusze kuro-sumi ... pod względem intensywności czerni są najlepsze...pozdrawiam

Zgłoś nadużycie #3 2 lipca 2010, 18:26

emagmag napisał(a):
Tym razem nurtuje mnie pytanie dlaczego tatuaz robiony czarnym tuszem po zagojeniu sie wydaje sie byc granatowy (taki wlasnie jest u mojego meza), mysle ze moze zalezy to od jakosci tuszu, ale ja sie na tym nie znam a chciallabym miec czarny tatuaz a nie granatowy. A moze sa jakies sposoby na sprawdzenie tuszu przed wykonaniem tatuazu, albo sa jakies konkretne marki tuszy ktore nie wyblakna....wszystko bleknie niestety ale to o czympiszesz to inna sprawa... każdy kolor widoczny na skórze po zagojeniu jest mieszaniną koloru krycia i naturalnego pigmentu skóry ... dlatego właśnie najmniej realne są biele i czernie ... innymi słowy biel będzie zawsze lekko żółtawa a czerń wpadnie w granat ... inną sprawą są jakości poszczególnych barwników ... jeżeli zalezy ci na bardzo ciemnym wzorku to upewnij się u tatuatora czy ma tusze kuro-sumi ... pod względem intensywności czerni są najlepsze...pozdrawiam

Zgłoś nadużycie #4 2 lipca 2010, 18:26

emagmag napisał(a):